BOWA ARC generatoren zijn geschikt voor gebruik in bijna alle gebieden van de elektrochirurgie.

Beginnend met de compacte generator voor poliklinische procedures en eindigend met de universele unit, vindt u de ideale oplossing voor monopolaire en bipolaire elektrochirurgie met afdichtingstechnologie voor het hele spectrum van eisen van moderne klinieken, poliklinieken en medische praktijken.

Voor meer informatie download vrijblijvend een van de onderstaande brochures.

 

Electrosurgical unit ARC 100

De compacte oplossing voor de huisartsenpraktijk en de operatiekamer.

Met de ARC 100 krijgt u de compacte oplossing voor de huisartsenpraktijk en de operatiekamer.

U profiteert van de kennis van BOWA MEDICAL ARC elektrochirurgische systemen uit het ziekenhuis, teruggebracht tot de eisen van poliklinische toepassingen. Met één bipolaire, één monopolaire instrumentaansluiting en 100 watt uitgangsvermogen is de ARC 100 ideaal uitgerust voor alle vereisten van poliklinische en kleine ingrepen.

 

 

 

Electrosurgical unit ARC 250

De ARC 250 van BOWA MEDICAL is de specialist voor elektrochirurgisch snijden en coaguleren van topklasse.

Het apparaat is ontworpen voor gebruik in verschillende gespecialiseerde gebieden van elektrochirurgie. Voor toepassingen in chirurgie, plastische chirurgie, KNO, gastro-enterologie, dermatologie, urologie en gynaecologie kan elk een monopolair en een bipolair instrument worden aangesloten. Alle elementaire elektrochirurgische functies zijn beschikbaar voor de operator in combinatie met de nieuwste besturingstechnologie.

 

 

 

Electrosurgical unit ARC 350

Het universele systeem BOWA MEDICAL ARC 350 voor elektrochirurgie overtuigt met een duidelijk bedieningsconcept en innovatieve functionaliteiten. Zo heeft de chirurg talloze vooraf ingestelde standaardmodi met aanbevolen prestatieparameters tot zijn of haar beschikking.

Gebruik een van de instellingen als uitgangspunt voor uw aanpassing of sla een profiel op volgens uw individuele behoeften. In totaal kunnen meer dan 300 profielen worden opgeslagen.

Het innovatieve socketconcept maakt de aansluiting van maximaal twee monopolaire en twee bipolaire instrumenten tegelijk mogelijk en is ontworpen voor alle gangbare standaardaansluitingen. Bij monopolaire coagulatie kunnen bijvoorbeeld beide handvatten tegelijkertijd worden geactiveerd. De optionele speciale functie LIGATION en de mogelijkheid om tot vier instrumenten tegelijkertijd op de ARC 350 aan te sluiten, besparen kostbare operatietijd.

 

 

 

 

Electrosurgical unit ARC 400

Ontdek de nieuwe generatie elektrochirurgische apparaten met de BOWA MEDICAL ARC 400.

De ARC HF generator is de ideale oplossing voor monopolaire en bipolaire elektrochirurgie met sealtechniek. Het apparaat heeft een innovatief socketconcept dat de aansluiting van maximaal twee monopolaire en drie bipolaire instrumenten tegelijk mogelijk maakt en is ontworpen voor alle gangbare standaardaansluitingen.

ARC 400 is optimaal geschikt voor gebruik in bijna alle gebieden van de elektrochirurgie:

– Algemene, viscerale, thoracale en pediatrische chirurgie

– Gynaecologie

– Urologie

– ENT

– Plastische en cosmetische chirurgie

– Orthopedie

– Traumachirurgie

– Mondziekten en Kaakchirurgie

Elk chirurgisch team heeft zijn eigen routine en elke chirurg zijn of haar persoonlijke wensen. `De ARC 400 van BOWA MEDICAL biedt de perfecte apparaatinstelling voor alle toepassingen.

Er is een breed scala aan standaard elektrochirurgische programma’s en indicatiegerichte instellingsopties beschikbaar om het chirurgisch team in staat te stellen te opereren zonder veel tijd te verliezen. Met de ARC 400 en BOWA MEDICAL LIGATION instrumenten voor open en laparoscopische procedures kunnen grote lumenaders, slagaders en weefselbundels met een diameter tot 7 mm permanent en veilig worden gesloten.

Uw ervaring is de beste standaard Daarom biedt het apparaat, naast de talrijke indicatieafhankelijke presets, de mogelijkheid om de standaardwaarden te optimaliseren volgens uw persoonlijke ervaring. Sla tot 300 persoonlijke favoriete instellingen op en haal ze met één vinger gemakkelijk op uit het favorietenmenu. De ZAP-modus kan worden gebruikt om twee onafhankelijke socket-instellingen voor een instrument te selecteren en daartussen steriel te schakelen. Deze functie kan voor elke socket afzonderlijk worden geactiveerd in het configuratiemenu van de socket.

ARC Energy System

Met de nieuwe ARC-generatie biedt BOWA MEDICAL een indrukwekkend compact elektrochirurgisch apparaat voor alle chirurgische toepassingen.

Afhankelijk van het gewenste aantal stopcontacten kan de unit flexibel worden geconfigureerd. Verschillende configuraties – volgens de verschillende vereisten van de operatiekamer. De nieuwe HF-generatoren van BOWA MEDICAL bieden een unieke veelzijdigheid aan prestaties in hun apparaatklasse. De highlights van de nieuwe ARC-generatie zijn:

– Dissectiemodi Uitbreiding met de coagulatiemodus DISSECT voor nauwkeurige controle.

Lage bloeding scheiding van de lagen met een lage energie-input

– WIZARD operator begeleiding Een dialooggestuurde wizard helpt om de ARC optimaal te configureren.

– ARC CONTROL en CCS De nieuwe processortechnologie is toekomstbestendig en zorgt voor snel regelgedrag door middel van ARC CONTROL-regeling en CCS (CUTControlSystem).

– 5 ZAP-modi 5 presets/subprogramma’s kunnen worden opgehaald uit de steriele ruimte. Autonome, snelle aanpassing door de operator (uitvoer, modi, voetschakelaar).

LOTUS Series 4 Generator

Het chirurgische echografiesysteem voor open en laparoscopische chirurgie.

Het LOTUS Plug’n’Play-concept omvat gebruiksgemak en een compact, lichtgewicht ontwerp van de generator.

De LG4-generator heeft drie vermogensniveaus, een innovatieve vermogensweergave en automatische instrumentherkenning.

De LG4 kan worden geactiveerd door het handstuk of de voetschakelaar. Met een frequentie van ongeveer 36.000 Hz creëert de LG4 een unieke torsiegolf in de LOTUS ultrasone instrumenten. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënt dissectie-effect, maar bereikt tegelijkertijd ook een optimale hemostase.